Ga naar hoofdinhoud

Goud voor lasser Bart Willems tijdens EuroSkills

Lasser Bart Willems (ROC Nijmegen) heeft tijdens EuroSkills 2023 in Gdańsk de gouden medaille gewonnen. Ook won hij de ‘Best of Nation’ medaille als hoogst scorende Nederlandse deelnemer tijdens de Europese vakwedstrijden voor mbo’ers. Verder was er brons voor het Team mechatronica van Sybo Martens en Stefan de Roo (Aventus) en brons voor het team Hoveniers.

CAD-tekenaar Joost Meijer van ROC Nijmegen werd vijfde tijdens EuroSkills en CNC-frezer Jirki Hendricks van ROC van Amsterdam werd negende.

In totaal haalde het Nederlandse team nog eens 9 medailles voor een excellente prestatie.

‘Moet nog landen’

“Het moet nog even landen”, reageert Willems op het behalen van de eerste plek. Het is voor hem een mooie afsluiting van het avontuur met Wim van de Merwe (expert-adviseur) en Richard Roolvink (expert).

“Zij hebben mij begeleid en veel samen met mij getraind. Echt topmensen!” Op de vraag waar hij zijn twee medailles gaat etaleren, antwoordt hij: “Voorlopig komen ze in de woonkamer te liggen.”

‘Grote verrassing’

Voor het team Martens en De Roo was de bronzen medaille bij mechatronica een grote verrassing. Zij hadden zelf een vierde of vijfde plek verwacht.

“We hebben alles gedaan, alles werkte prima”, vertelt Martens. “Het was een goede ervaring. En dan winnen we ook nog een medaille!”

‘Niveau uitzonderlijk hoog’

Erik van der Zwan (directeur WorldSkills Netherlands) blikt bewonderd terug op de prestatie van Team Netherlands.

“Het niveau dat de Nederlandse kandidaten hier hebben getoond is uitzonderlijk hoog. Ik kijk dan ook met veel trots terug op de prestaties en bevlogenheid van dit team jonge vakkampioenen. Bovendien bevestigt dit dat het niveau van het Nederlands beroepsonderwijs zich meet met de top van Europa.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven