Ga naar hoofdinhoud

Goede opspanning bepaalt eindkwaliteit bewerkt product

Voor het opspannen van grote, zware werkstukken zijn opspanplaten nodig die doorgaans wel tot 10.000 kg per meter aankunnen. Deze platen zorgen ervoor dat het product op een verantwoorde manier bewerkt kan worden. De juiste opspanning gekoppeld aan de bewerkinsmachine bepaalt mede de eindkwaliteit van het werkstuk.

Mach4Metal onderkent de toegevoegde waarde van opspanplaten- en kubussen en biedt daarom een enorm groot, gevarieerd assortiment gebruikte exemplaren.  Welk opspanmiddel ingezet moet worden voor welk type werkstuk en machine, daar kan de verkoper van tweedehands metaalbewerkingsmachines en accessoires uit Babberich u uitgebreid over adviseren. Het is namelijk van belang om de opspantafel op een correcte manier aan de bewerkingsmachine te verbinden en dat deze in de juiste positie blijft staan. Daarnaast moeten de krachtverhoudingen kloppen tussen de bewerkingsmachine en de opspanning, zodat er geen ongewenste vervormingen van het werkstuk ontstaan.

T-gleuf opspanplaten

Mach4Metal biedt grotendeels T-gleuf opspanplaten aan. Deze zijn gemaakt van gietijzer en kunnen afhankelijk van de toepassing in aantal en afmetingen aangepast worden aan wens van de klant. Dat gebeurt meestal in lengtes van 3000 tot 6000 mm. Dikwijls zijn de platen 250 tot 400 mm dik, met een gewicht van rond de 800 kg per m². Nadat de platen gegoten en gefreesd zijn worden er T-gleuven in gemaakt om met behulp van stalen klemstukken het werkstuk optimaal vast te zetten en op te spannen.

Dankzij de rijke variatie aan T-gleuf opspanplaten bij Mach4Metal is er een grote keus in diverse afmetingen en gewichten van de platen. De voordelen van gebruikte exemplaren zijn de relatief lage prijs en de snelle beschikbaarheid. Bovendien krijgen kopers een compleet product met opspanhoekstukken erbij geleverd. Verder ontvangen klanten degelijk advies hoe ze de opspanplaat het best kunnen inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven