Nieuws

Gitaar spelende en drummende robots

De eerste prijs in de internationale Artemis Orchestra Contest in Nice werd gewonnen door Team Dare, bestaande uit acht oud-studenten van de TU Eindhoven. Het multidisciplinaire team bouwde een gitaar spelende en een drummende robot. Het goede samenspel tussen de twee instrumenten en het natuurlijke geluid dat de robots produceren, bezorgden het Eindhovens team de eerste prijs.

De Artemis Orchestra Contest werd dit jaar voor de derde keer georganiseerd door Artemis, stichting voor research en ontwikkelingsbedrijven op het gebied van embedded systemen. Artemis wil met de wedstrijd studenten en jonge professionals stimuleren om carriére te maken in deze technische richting, die zich kenmerkt door een integratie van hardware en software.

 

Dirigent
Vorig jaar bouwde Team Dare een akoestische gitaar, bespeeld door een robot. Daarmee behaalden ze de tweede prijs. Dit jaar verbeterden de teamleden de gitaar en bouwden ze een door een robot bespeelde drumset. Niet alleen spelen de twee instrumenten uitstekend samen, ze zijn met behulp van beeldherkenning ook te controleren door een dirigent. Team Dare won de eerste prijs en liet daarmee teams uit Australië en Finland achter zich.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven