Gildemeister en Mori Seiki bundelen krachten • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gildemeister en Mori Seiki bundelen krachten

Het Duitse Gildemeister heeft een samenwerkingsverband ondertekend met Mori Seiki in Japan. De samenwerking betreft de productie, verkoop, ontwikkeling en service van metaalbewerkingsmachines.

De strategische samenwerking geeft beide bedrijven de kans om de business activiteiten uit te breiden. Er is wederzijds voordeel te halen op de korte en lange termijn. Het doel van dit partnership is een besparing van 15 miljoen euro per jaar voor beide bedrijven.

 

Om de samenwerking te versterken investeert Gildemeister in totaal 4,4 miljoen aandelen (5%) Mori Seiki van en koopt Mori Seiki 2,3 miljoen aandelen (5%) Gildemeister. Daarmee is Mori Seiki de grootste, op zich staande aandeelhouder van Gildemeister.

 

Efficiency
“De wereld van metaalbewerkingsmachines wordt steeds meer globaal” aldus Rüdiger Kapitza, CEO van Gildemeister. “Om de huidige crisis te weerstaan en te overwinnen, vraagt om sterke samenwerkingsverbanden. Wij bundelen onze krachten voor het behalen van efficiency voordelen.”

 

Het Gildemeister concern en Mori Seiki horen beide tot de belangrijkste spelers in de metaalbewerkingsbranche. In ons land is DMG gevestigd in Veenendaal, Mori Seiki wordt vertegenwoordigd door Landré Machines in Vianen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven