Gibas levert Nakamura Super NTJX aan Hemabo (met film) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gibas levert Nakamura Super NTJX aan Hemabo (met film)

Gibas uit Weesp heeft medio maart tijdens de Techni-Show 2006 te Utrecht o.a. het draaifreescentrum Nakamura Super NTJX gedemonstreerd. Deze machine is verkocht aan Hemabo te Hengelo (O) voor het bewerken van kunststof-halffabrikaten.

De Nakamura-Tome Super NTJX is uitgerust met een freeskop, twee hoofdspillen en een lower-turret, met als bijzonderheid dat beide over een Y-as beschikken. De freeskop kan ook nog eens 230º om zijn eigen B-as draaien, waarmee draaien en frezen onder iedere hoek mogelijk is. Het grote bereik van 140 mm in de Y-as maakt excentrische bewerking mogelijk. De lower-turret biedt met de combinatiehouder plaats aan 24 gereedschappen en kan over 70 mm in de Y-as bewegen. Opvallend is de voedingssnelheid van 40m/min in de Z-as.

Gibas is vorig najaar begonnen met de verkoop en service van het gehele programma Nakamura-Tome. Nakamura-Tome is volgens Gibas een specialist op het gebied van multi-turret en multitasking draaifreescentra voor compleetbewerking. Deze machineconcepten maken een productiewinst mogelijk, met name voor producten waar een productiegang langs meerdere machines kan worden uitgespaard.

Om dit filmpje te kunnen bekijken is Flash Player 8 vereist. U kunt dezegratis downloaden. Het kan zijn dat u om de nieuwe functies te kunnen gebruiken de browser moet sluiten en opnieuw openen of de computer moet herstarten. Onze excuses voor het – eenmalige – ongemak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven