Nieuws

GF en 3D Systems samen in 3D-printen

GF Machining Solutions en 3D Systems komen samen met een nieuwe 3D-printoplossing tijdens de IMTS (foto: GF Machining Solutions).

Het Zwitserse GF Machining Solutions en het Amerikaanse 3D Systems gaan gezamenlijk een nieuwe generatie 3D-printoplossingen ontwikkelen. Ze hebben daarvoor een strategische samenwerking aangekondigd.

Het partnerschap omvat de ontwikkeling van geïntegreerde productieoplossingen op basis van 3D-printing. Het combineert de expertise van 3D Systems op het gebied van additive manufacturing (AM) met metaal met de expertise van GF Machining Solutions op het gebied van subtractieve metaalproductie. Het gaat om het integreren van workflowoplossingen met 3D-printers, materialen, software en EDM, evenals frees- en laserapparatuur.

De lancering van dit partnerschap staat gepland op de IMTS, in september in Chicago. Naar verwachting zal dan ook een nieuwe machine voor AM worden onthuld. Andere gecombineerde oplossingen, die qua distributie zullen worden verdeeld over de beide verkoopnetwerken, volgen de komende jaren.

Goed gepositioneerd

“We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking van twee industriële leiders”, reageert GF-CEO Yves Serra. “Met de gecombineerde ervaring en expertise van 3D Systems en GF Machining Solutions zijn we goed gepositioneerd om onze klanten nieuwe productieoplossingen te bieden op basis van 3D-printing.”

“De samenwerking brengt twee klantgerichte innovators bij elkaar om de metaalproductie opnieuw te definiëren”, zegt Vyomesh Joshi, president en CEO van 3D Systems. “We kijken uit naar het leveren van geïntegreerde technologie-oplossingen om de processen van de klant te verbeteren en een aanzienlijk concurrentievoordeel te bieden, door middel van kortere productietijden, snellere time-to-part en lagere algemene bedrijfskosten. “

3D Systems

3D Systems is in 1986 mede opgericht door de 3D-uitvinder Charles ‘Chuck’ Hull. Het heeft dus al dertig jaar ervaring met 3D-printen. De producten en diensten van 3D Systems bieden een variëteit aan geavanceerde toepassingen, variërend van lucht- en ruimtevaart, automotive en consumentenproducten tot medische, tandheelkundige toepassingen en sieraden.

GF Maching Solutions

GF Machining Solutions levert voor producenten van werktuigen, vormen, matrijzen en hoogwaardige metalen onderdelen. Het bedrijf biedt oplossingen op het gebied van frezen, EDM, lasertextuurbewerkingen, automatisering en customer services. De divisie van GF heeft productiefaciliteiten in Zwitserland, Zweden, China en de VS en bedient klanten in ruim 50 landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven