Gezamenlijke toekomst Van der Wegen en Bierens • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gezamenlijke toekomst Van der Wegen en Bierens

Van der Wegen heeft zich ontwikkeld tot een internationale specialist in de megagrote tandwielen. Op de foto een grote machine van Waldrich Coburg (foto: Van der Wegen)

De tandwielbedrijven P. van der Wegen Gears en de Verenigde Bierens Bedrijven gaan samen verder. Ooit zijn beide bedrijven vanuit dezelfde basis ontstaan in 1880 toen August Bierens en zijn zwager Pieter van der Wegen samen een stoomwerktuigenherstelwerkplaats begonnen in Tilburg, waarna zij in 1913 uit elkaar gingen.

De overname vindt plaats doordat de familie Bierens haar aandelen overdraagt aan de van der Wegen groep. De familie Bierens kent binnen haar gelederen geen opvolging en de huidige economische omstandigheden vergen schaalvergroting en krachtenbundeling met een sterke internationale partner.

Bierens zal als separate werkmaatschappij, met behoud van de eigen Bierens merknaam, toetreden tot de PWT-group; deze bestaat onder andere uit de werkmaatschappijen P. van der Wegen Gears en PWT Eurostaal te Alblasserdam.

Synergetisch voordeel

De bedrijven zien een goede gezamenlijke toekomst tegemoet, vooral door het synergetisch voordeel dat de bedrijven elkaar kunnen bieden. De activiteiten zijn sterk complementair. Het succes van Van der Wegen van de afgelopen twintig jaren, biedt aan Bierens vooral een sterke basis om commercieel een inhaalslag te maken terwijl van der Wegen kan profiteren van de sterke tandwieltechnologie van Bierens. Van der Wegen heeft zich de laatste twee decennia succesvol ontwikkeld tot een internationale specialist in de megagrote tandwielen met zijn eigen unieke productiemethode. Bierens heeft zich het laatste decennium gespecialiseerd als specialist voor spiraal kegelwielen met een eigen uitvinding in tandwielproductie door vijfassige freestechniek toe te passen.

Dezelfde basis van toen op Tilburgse bodem, is qua sentiment, ook nog een katalysator om deze krachtenbundeling weer te laten ontstaan. Beide families is er veel aan gelegen om de maakindustrie in Tilburg te bevorderen en oog te hebben voor de werkgelegenheid van de stad.

Bierens DMG Mori DMU 210P
Bierens heeft zich gespecialiseerd in de vijfassige bewerking van spiraal kegelwielen (foto: Bierens)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven