Gereedschappen dalen en machines stijgen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gereedschappen dalen en machines stijgen

De Vimag-omzet- en orderstatistieken geven over het eerste halfjaar van 2010 een wisselend beeld. Ten opzichte van dezelfde periode in 2009 toonden de gereedschapomzetten een daling, terwijl de machineomzetten stegen.

De orderportefeuille voor gereedschappen bedroeg over het eerste halfjaar van 2010 50,9 miljoen euro, een daling van 9 % ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal van dit jaar waren de omzetten echter ongewijzigd (25,4 miljoen euro). De daling doet zich over de volle breedte van het leveringsprogramma voor.

 

Verbruiksgoederen

Van de gereedschapomzetten meldt de Vimag over de eerste zes maanden van 2010 werd 37,7 miljoen euro gerealiseerd met verbruiksgoederen, 2,7 miljoen euro met investeringsgoederen, 8,7 miljoen euro met meetgereedschappen en 1,7 miljoen euro met overige gereedschappen.

 

Machines

De orderportefeuille voor machines bedroeg over het eerste halfjaar van 2010 34,6 miljoen euro, een stijging van 7 % ten opzichte van het 1e halfjaar van 2009. Ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar daalden de omzetten echter weer met 11 %.  Alhoewel de cijfers duidelijk maken dat de stemming in de markt nog steeds wisselend is, wordt over 2010 over de volle breedte een licht herstel verwacht.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven