Ga naar hoofdinhoud

Gereedschapbeheer bij Zoller op EMO

Tijdens de komende EMO 2013 te Hannover introduceert Zoller een nieuw concept voor gereedschapbeheer. Onder de benaming Zoller TMS (Tool Management Solutions) ontwikkelde de fabrikant op drie niveaus software voor een compleet gereedschapbeheer, met als uitgangspunt dat TMS en voorinstelapparatuur vanuit één database werken.

Het systeem omvat alle aspecten van gereedschapbeheer, van ontwerp en inkoop via werkvoorbereiding, inspectie en voorinstelling tot kwaliteitsborging en reparatie. In ons land zal TMS geïntroduceerd worden door de Nederlandse vertegenwoordiger Laagland te Dordrecht. Zie ook de video hieronder:

 

 

Database

De gedachte achter Zoller TMS is een logische: wanneer er vanuit de software voor de inspectie en voorinstelling van de gereedschappen op de voorinstelapparatuur toch al een database is gegenereerd, kan deze net zo goed functioneren als de basis voor alle aspecten van gereedschapbeheer en dus worden opgewaardeerd tot een database op TMS niveau.

 

Bronze, Silver en Gold

Zoller stelt de TMS-software op drie niveaus ter beschikking, die simpelweg worden aangeduid met ‘Bronze’, ‘Silver’ en ‘Gold’, die ruwweg corresponderen met de functies gereedschapbeheer, voorraadbeheer en productieorganisatie. De Bronze software omvat naast de voorinstelling ook de gereedschapproductie, de samenstelling (met opnamen e.d.) en de werkvoorbereiding en stelt de gebruiker in staat om het complete gereedschappenbestand, individuele componenten en machines te organiseren. De Silver software zorgt voor een doelmatig voorraadbeheer en gestandaardiseerd beheer van productiegegevens. Naast de genoemde Bronze-functies maken ook de aankoop en opslag, alsmede reparatie (o.a. herslijpen) deel uit van deze programmatuur. De Gold software ten slotte omvat ook de gereedschapontwikkeling (design) en de typische managementfuncties zoals procesbeheersing (statistieken, kosten), in- en uitgaande goederen en kwaliteitsbeheersing. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven