Ga naar hoofdinhoud

Gereedschap-ontwikkelingen gespot op EMO

Verspanende gereedschappen blijven zich verder ontwikkelen. Met name op het gebied van standtijd, duurzaamheid, en productiviteit zijn vernieuwingen te zien en dit werd uitgebreid gepresenteerd tijdens de laatste EMO in Hannover.

Naast vernieuwingen op gereedschapgebied is een opmerkelijke trend gaande op het gebied van service en assistentie en het versnellen en vereenvoudigen van gereedschappen bestellen via online platformen. Een aantal grote gereedschapfabrikanten presenteerde op de EMO als primeur een digitale software of een online platform om de productiviteit van productieprocessen bij eindgebruikers te verbeteren.

Kennametal NOVO.JPG

Kennametal presenteerde tijdens de EMO een uitgebreid digitaal platform onder de naam Novo (foto’s: Tim Wentink)


Duurzaam en productief

Duurzaamheid is een steeds vaker terugkomend woord waar gereedschapfabrikanten aan willen voldoen. Duurzaamheid mag echter niet ten koste gaan van de productiviteit waardoor er een grote uitdaging ontstaat om het perfecte evenwicht te vinden tussen duurzaamheid en productiviteit. Op de EMO werden hiervan een aantal initiatieven gepresenteerd.

 

In de december uitgave van Metaal Magazine verschijnt een uitgebreid artikel over de laatste gereedschaptrends. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven