Ger van de Endt neemt afscheid van Trumpf • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Ger van de Endt neemt afscheid van Trumpf

Ger van der Endt geeft tijdens de afscheidsreceptie het stokje door aan Menko Eisma. Vanaf nu is Eisma de nieuwe directeur bij Trumpf Nederland. Op de foto vanaf links: Dr. Lars Grünert, Ger van der Endt en Menko Eisma (foto's: Tim Wentink)

Ger van der Endt heeft vorige week vrijdag, na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, afscheid genomen als directeur van Trumpf. Na 27 jaar heeft hij het stokje overgedragen aan Menko Eisma. De oud-directeur heeft aangegeven in de toekomst wel als adviseur betrokken te blijven.

Van der Endt is in 1988 begonnen bij Möller Metaal in Hengelo (Ov), waarbinnen Trumpf een van de vertegenwoordigingen was. In 2006, nadat Trumpf Möller had overgenomen, is van der Endt benoemd tot directeur van Trumpf Nederland. Gedurende die jaren heeft Van der Endt het bedrijf zien groeien tot een grote speler in plaatbewerkingsmachines en lasertechnologie, met een recordomzet van 58,4 miljoen euro over het jaar 2013-2014. Enkele hoogtepunten in de loopbaan van Van der Endt waren het bezoek van Koning Willem-Alexander aan Trumpf in Ditzingen (D), het nieuwe pand in Hengelo en een bezoek van minister Kamp. Naast zijn werkzaamheden bij Trumpf, zette Van de Endt zich ook in voor de maakindustrie in Nederland. “De maakindustrie is een belangrijke pilaar onder de Nederlandse economie”, aldus Van der Endt. Zijn inzet en inspanningen zijn niet ongezien gebleven. Van der Endt werd door burgemeester Schelberg gehuldigd met een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Ger van der Endt wordt door burgemeester Schelberg koninklijk onderscheiden: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Ger van der Endt wordt door burgemeester Schelberg koninklijk onderscheiden: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Hier volgt nog een korte foto-impressie van de afscheidsreceptie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven