Gepimpte lashelm wint prijs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gepimpte lashelm wint prijs

Linda van de Linden van Heerema in Vlissingen, Niels Oomen van bij Brakel Aluminium in Uden en Sonny Renet van bij Teven Derckx in Wessem hebben een prijs gewonnen voor hun gepimpte lashelm. Tijdens Jong NIL konden bezoekers met een kleurplaat hun eigen lashelm vormgeven. De drie winnende opwerpen zijn uitgevoerd.

De actie is georganiseerd door 5x Beter, Werken is gezond, het gezamenlijke project van werkgeversorganisaties en vakbonden in de Metaalbewerking en Metalektro ter verbetering van de arbeidsomstandigheden in de branche.

 

Jong NIL is georganiseerd door het Nederlands Instituut Lastechniek (NIL) en richt zich op jonge mensen in de lastechniek. Samen met De Vlamboog en het NIL heeft de projectgroep 5x Beter, Werken is gezond uit alle ontwerpen drie winnaars gekozen. Elke winnaar heeft gisteren een lashelm gekregen, gespoten in de kleuren van zijn/haar eigen ontwerp.

 

Lasrook

Op 1 april 2010 gaat de wettelijke grenswaarde voor lasrook van 3,5 naar 1 mg/m3. Dit is de gemiddelde  hoeveelheid lasrook waaraan lassers gedurende een werkdag van acht uur mogen worden blootgesteld. De arbeidsinspectie controleert vanaf april 2010 op deze nieuwe waarde.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven