General Electric en Fanuc uit elkaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

General Electric en Fanuc uit elkaar

General Electric en Fanuc hebben aangekondigd de joint venture GE Fanuc Automation Corporation te beëindigen. Hierdoor kunnen beide ondernemingen zich concentreren op hun respectievelijke kernactiviteiten en hun eigen groeikansen waarnemen. Beide partijen verwachten dat de scheiding eind dit jaar een feit zal zijn, afhankelijk van de nog bestaande verplichtingen.

GE Fanuc Automation Corporation werd in 1986 opgericht als gezamenlijke investering van General Electric en Fanuc. De joint venture groeide uit tot een technologiebedrijf dat een reeks van industrieën van dienst is, met name de energie-, water-, overheid-, defensie- en telecommunicatiesectoren en de verpakkingsindusdstrie voor consumentengoederen. De gezamenlijke onderneming levert hardware- en softwareoplossingen, diensten, embedded computing systemen, CNC-en PLC-besturingen en robots.

Terugzien en vooruitblikken
Het Japanse Fanuc noemt de joint venture een success in het kader van zijn originele doelstelling: samenwerking om tot wereldwijde groei en technische ontwikkeling van de PLC- en CNC-systemen te komen. In de afgelopen 23 jaar zijn markten en marktkansen echter sterk veranderd en beide ondernemingen ontwikkelen zich verder in aangrenzende marktsegmenten. Volgens Fanuc heeft de samenwerking goede resultaten opgeleverd maar is het in beider belang dat beide bedrijven zich afzonderlijk op hun eigen business-mogelijkheden concentreren.

Geen betere
Volgens Het Amerikaanse GE had het zich geen betere partner kunnen wensen dan Fanuc. De onderneming is trots op wat beide partijen samen hebben bereikt, zowel wat betreft industriële expertise als de opbouw van beide productportfolios. General Electric zal zich blijven richten op wereldwijde ondersteuning van haar klanten en doorgaan met investeren in groeiplatforms als procesbesturingssystemen, ondernemingsbrede software en embedded computing systemen.

Nieuwe situatie
Onder de nieuwe overeenkomst behoudt Fanuc wereldwijd de CNC business en General Electric behoudt wereldwijd de activiteiten op het gebied van software, dienstverlening en embedded systemen. Dit bedrijfsonderdeel zal verdergaan onder de naam GE Intelligent Platforms. In Europa waren de CNC-activiteiten en de overige activiteiten overigens al gescheiden, in tegenstelling tot de Noord-Amerikaanse markt. Voor de Europese markt zal er afgezien van de naam dus eigenlijk weinig veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven