Nieuws

Gelderblom overgenomen door Okuma

Gelderblom CNC Machines is overgenomen door Okuma Europe GmbH. Het Nederlandse bedrijf is meer dan 40 jaar exclusief distributiepartner van Okuma geweest. Gelderblom CNC Machines is een volledig dochterbedrijf van Okuma Europe GmbH geworden en gaat vanaf nu verder onder de naam Okuma Benelux.

Met de al lang bestaande verkooppartner in de Benelux verwacht Okuma haar service- en supportportfolio uit te breiden en haar positie in de belangrijkste Europese landen op het gebied van hightech gereedschapsmachines te versterken.

‘Directe toegang’

Lokale Okuma-klanten zullen volgens het bedrijf profiteren van de directe toegang tot Okuma en haar producten en diensten.

De geherstructureerde verkoop- en serviceprocessen in Nederland, België en Luxemburg zullen worden beheerd vanuit de bestaande Gelderblom-locatie in Houten.

Personeel volledig overgenomen

Daarnaast heeft Okuma alle 40 medewerkers van het voormalige Gelderblom CNC Machines overgenomen.

“De Benelux-landen zijn een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa, dus het is bijzonder belangrijk om daar dicht bij de wensen van de klant te staan en daar direct op te kunnen reageren met producten en diensten”, legt Takeshi Yamamoto, CEO van Okuma Europe GmbH, uit.

“De nieuwe lokale focus van de verkoop- en servicestructuur maakt dit op een ideale manier mogelijk.”

Uiteindelijk wil het bedrijf ook de pre- en aftersales service optimaliseren, “trouw aan ons motto ‘Open Possibilities'”, zegt Yamamoto.

Gelderblom CNC Machines

Gelderblom CNC Machines is voorraad houdend importeur van met name Okuma-machines. Dit Japanse bedrijf heeft sinds de jaren 70 ruim 22.000 machines naar Europa geëxporteerd, waarvan er zo’n 1500 in de Benelux zijn verkocht. Gelderblom CNC Machines heeft ook een vestiging in Antwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven