Gelderblom demonstreert Multus Okuma • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Gelderblom demonstreert Multus Okuma

Tijdens de Metavak te Hardenberg demonstreert Gelderblom van de Multus-serie van Okumade de op één na grootste machine van de uit vier (binnenkort vijf) leden bestaande Multus-familie: het Multus B400W draaifreescentrum.

De Multus-machines van Okuma zijn ontworpen voor het precisieverspanen van klein tot middelgroot seriewerk. De zevenassige ‘multitasking’-machines zijn voorzien van een hoofd- en een optionele hulpspil (W), waartussen bij de ‘400’-uitvoering werkstukken met een lengte tot 2000 mm en een diameter tot 710 mm zijn op te spannen. Voor draai- en freesbewerkingen wordt de zwenkbare freeskop ingezet. Deze kan met zijn 14 kW spilvermogen en toerental van 6.000 omwentelingen per minuut tot 450 cm³ per minuut verspanen. De video toont een Multus in actie:

 

 

Hydraulische bril

Vanuit een gereedschapmagazijn worden de draaibeitels en frezen opgehaald en in de opname geplaatst. Met de Y-as, die een bereik heeft van 230 mm, zijn excentrische freesbewerkingen uit te voeren. Complexe draaidelen zijn hiermee in één opspanning te maken. De machine van Gelderblom op de Metavak is voorzien van de optionele hydraulische bril die over de Z-as wordt aangestuurd.

 

Botsingen vermijden

De software maakt het in combinatie met de OSP-besturing mogelijk het gehele bewerkingsproces te simuleren zodat botsingen vermeden worden (Collision Avoiding Software – CAS). De ’thermischvriendelijke’ machineconstructie en spil garandeert een hoge nauwkeurigheid, ook bij complexe bewerkingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven