Geïntegreerde spindeldiagnose • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geïntegreerde spindeldiagnose

Weiss Spindeltechnologie uit Schweinfurt (D) heeft een nieuwe sensormodule ontwikkeld, waarmee het mogelijk wordt alle belangrijke informatie van de spindel direct weer te geven op het scherm van de CNC-besturing. Onderhouds- en servicewerkzaamheden laten zich zo beter inplannen.

Motorspindels gelden als het hart van metaalbewerkingsmachines. Veel machinegebruikers vinden het prettig als de toestand van de spindels te monitoren valt. Daarom ontwikkelde Weiss Spindeltechnologie deze sensormodule. Met de geïntegreerde diagnose worden de volgende gegevens zichtbaar op de CNC-besturing: looptijd van de motor, motortemperatuur, aantal gereedschapswisselingen, maar ook de historie van bijvoorbeeld toerental, koppel en vermogen. Ook kan de machinebediener op het CNC-scherm de actuele status zien van het gereedschapspansysteem en de losunit.

 

Weiss Sensormodule

Alle data van spindel naar besturing gaan via één kabel (foto: Weiss Spindeltechnologie)

 

Via de Drive-Cliq interface en een gestandaardiseerde verbindingskabel worden de signalen van de sensormodule gedigitaliseerd doorgegeven aan de Sinamics aandrijvingen en de Sinumerik CNC-besturing. Ook worden via dezelfde verbinding alle desbetreffende aandrijfcomponenten automatisch herkend door de besturing. Weiss Spindeltechnologie is een dochteronderneming van Siemens.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven