Geen OOM-geld voor scholing meer • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geen OOM-geld voor scholing meer

Vanaf 1 april 2022 vervalt voor OOM de mogelijkheid om scholingstrajecten financieel te ondersteunen. Dat geld hiervoor komt namelijk uit een heffing op de loonsom van werknemers, waarvan de hoogte wordt vastgesteld in de cao. Zolang die cao er niet is, ontvangt OOM geen premies en zijn er dus geen inkomsten.

De sociale partners in de kleinmetaal hebben nog geen nieuwe cao kunnen afsluiten. Verwacht wordt dat een nieuw akkoord opnieuw ruimte geeft om de gehele dienstverlening van OOM te hervatten. Om op dat moment snel te kunnen schakelen, worden alle ondersteuningsaanvragen wel verwerkt, maar zonder dat er enige toezegging van middelen wordt gedaan.

Wat wél doorgaat zonder cao

Activiteiten van OOM die wel doordraaien zonder cao zijn voorlichting en scholingsadvies. Deze staan namelijk vaak aan de basis van een opleidingstraject.

Ook andere OOM-activiteiten, zoals bijvoorbeeld het OOM-café voor P&O, blijven doorgaan. Dit geldt eveneens voor de gratis cursussen van De Metaal Leert Door (de actie die OOM uitvoert met subsidie van de overheid) en de e-learnings van oZone.

Meer informatie:

Veel gestelde vragen over scholingskosten en cao op de website van OOM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven