'Gebruik muting bij lichtscherm aan machine' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

‘Gebruik muting bij lichtscherm aan machine’

Aan machines worden soms lichtschermen toegepast om operators te beveiligen. Daarbij is soms muting nodig, stelt Euchner, bijvoorbeeld als producten/pallets in- en uitgevoerd worden. Muting is het tijdelijk overbruggen van de werking van die lichtschermen. “Alleen met de juiste kennis kunnen lichtschermen op een goede manier worden uitgekozen en worden toegepast.”

Er zijn volgens het bedrijf veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden, denk aan onderlinge beïnvloeding van lichtschermen, spiegelende oppervlakken, lichtinval en flitsen van lasbewerkingen.

Rond het lichtscherm dienen extra optische sensoren te worden geplaatst. Een aantal logische voorwaarden en timers zorgen ervoor dat producten er wel in en uit kunnen maar een mens niet.

Toepassing bepaalt opstelling

De toepassing aan de machine bepaalt de opstelling van de muting: L-muting, T-muting, met parallelle stralen of met kruisende stralen. De technical sales engineers van Euchner bieden specialistische hulp bij het selecteren van de juiste componenten die het beste passen bij de toepassing.

De smalle LCA lichtschermen van Euchner zijn er in resoluties van 14 tot 50 mm, voor vinger, hand en armbeveiliging. Ook zijn er 2, 3 en 4-straals lichtschermen voor inloopbeveiliging. Het gamma omvat een verscheidenheid aan lengtes en reikwijdtes.

De modulaire veiligheidsbesturing MSC wordt gebruikt voor de verschillende vormen van muting. Meer info over het selecteren of configureren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven