Geautomatiseerde productiecellen bij KMWE • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerde productiecellen bij KMWE

Als vervolg op de in 2002 ingezette strategie om ‘High Mix, Low Volume, High Complex’-delen voor de semiconductor-, aerospace- en de medische markt geautomatiseerd te verspanen heeft KMWE, met hoofdvestiging in Eindhoven, besloten te investeren in de tweedegeneratie geautomatiseerde productiecellen voor de freesafdeling Autoflex bij Precision Components in Eindhoven.

Het investeringsproject bestaat uit de vervanging van de bestaande productiecel voor het vijfassig verspanen van middelgrote aluminium-, titaan- en staaldelen (550 mm x 500 mm), De afdeling Autoflex wordt uitgebreid met productiecellen voor het vijfassig verspanen van kleine (150 mm x 150 mm) en grote producten (1050 mm x 800 mm). De eerste nieuwe productiecellen zullen in samenwerking met DMG en Cellro voor het einde van 2010 in bedrijf worden genomen.

 

Titaan en nikkel

Tevens gaat KMWE zijn positie in het verspanen van titaan- en nikkelstaallegeringen verder uitbouwen door de samenwerking met Makino. De eerste vijfassige Makino freesmachine zal in januari 2011 in bedrijf genomen worden bij de Manflex afdeling van KMWE Precision Components. Na succesvolle implementatie bij KMWE Precision Components in Eindhoven zullen deze concepten als “blue print” dienen voor de geplande investeringen in de recent gestarte Joint Venture tezamen met het Turkse bedrijf Coşkunöz SH in Eşkisehir.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven