Geautomatiseerde Mazak fabriek in Worcester (UK) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerde Mazak fabriek in Worcester (UK)

In het Mazak Technology Center in Worcester kunnen bezoekers een ruim aanbod machines en interessante werkstukken aanschouwen. Hiermee presenteert Mazak de mogelijkheden van het hedendaagse machine-assortiment (foto: Tim Wentink)

Mazak uit Leuven (B) organiseerde afgelopen week een klantenreis naar de productielocatie in Worcester (UK) waar sinds 1987 bewerkingscentra van Mazak met een hoge vorm van automatisering worden geproduceerd. 50% van de machines die worden verkocht in Europa worden ook in Europa geproduceerd.

Een lange FMS-lijn belaadt een vijftal horizontale Mazak FH 8800 bewerkingscentra, de spillen worden onbemand geproduceerd en ook het plaatwerk dat in eigen huis wordt vervaardigd is voorzien van een hoge vorm van automatisering. De laatste grote investering die in de fabriek heeft plaatsgevonden is de ingebruikname van twee grote bewerkingscentra met palletautomatisering. De Mazak Versatech v-100 en v-140 met een X- en Y-asbereik van respectievelijk 4.000 mm x 2.000 mm en 6.000 mm x 3000 mm, worden ingezet voor de verspaning van grote gietijzeren frames. In totaal staan er 50 productiemachines in de fabriek en gaan er elke maand tussen de 100 á 120 units de deur uit.

Technology Center

Naast een rondleiding in de fabriek werd ook het naastgelegen Technology Center bezocht. Hier staan een ruim aanbod machines onder spaan opgesteld. Bekijk voor een impressie van dit Technology Center onze fotoreportage. In Metaal Magazine nummer 5 verschijnt een uitgebreid artikel over ons bezoek aan de Mazak fabriek in Worcester. Wilt u dit niet missen? Dan is een abonnement aan te raden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven