Geautomatiseerd OP-lassen bij Venvulas • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerd OP-lassen bij Venvulas

De laskop van de laskolom/lasrobot is uitgerust met gestuurde lineaire geleidingen (XYZ-beweging), waarmee de lasnaad wordt gevolgd. De lastoorts wordt dankzij sensortechniek op de juiste hoogte gepositioneerd, resulterend in een optimale lasverbinding (foto: Venvulas)

Venvulas Techniek uit Vught  introduceert een aantal oplossingen voor lasautomatisering. Accenten liggen hierbij op een automatisch lasnaadvolgsysteem, een automatische laskolom en een nieuw programma lasmanipulatoren.

Het thema lasautomatisering staat ook centraal op de stand van Venvulas tijdens de NIL Verbindingsweek, die volgende week tegelijkertijd met de vakbeurs Metavak van 4 t/m 6 november wordt gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem. Venvulas zal tijdens de NIL Verbindingsweek lasdemo’s verzorgen.

Laskolommen

De laskolommen van Venvulas kunnen worden ingezet voor automatisch onderpoederdeklassen. De kolommen zijn leverbaar in verschillende afmetingen en uitvoeringen, waaronder elektrisch draaibare kolommen en een variant met een op rails rijdende onderwagen. Ook qua afmetingen zijn er diverse opties, resulterend in werkbereiken tot zo’n 7 x 7 meter. De kolommen kunnen tevens worden voorzien van het door Venvulas nieuw ontwikkelde lasnaadvolgsysteem.

lasmanipulatoren

Ook nieuw is een serie lasmanipulatoren, die eveneens in Gorinchem te zien zal zijn. Deze manipulatoren zijn voorzien van een draaiplateau. Ook zijn de manipulatoren traploos in hoogte verstelbaar. Ze zijn leverbaar in vijftien verschillende afmetingen, met draagcapaciteit van 400 kg tot 100.000 kg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven