Geautomatiseerd kanten en lasersnijden bij LVD • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerd kanten en lasersnijden bij LVD

LVD laat op de Blechexpo bezoekers kennismaken met 4 LVD-producten die plaatbewerkingsbedrijven vooruithelpen volgens Industrie 4.0. Het gaat om: Dyna-Cell (de gerobotiseerde buigcel), ToolCell (de kantbank met automatische gereedschapswisselaar), de Electra fiberlaser 10 kW en de Cadman software.

Dyna-Cell

Dyna-Cell verenigt de snelle elektrisch aangedreven kantbank Dyna-Press Pro met een Kuka robot. Dyna-Press Pro is nu ook beschikbaar met LVD’s exclusieve adaptieve hoekmeetsysteem Easy-Form Laser (EFL) voor een gegarandeerde nauwkeurigheid.

De robot is uitgerust met LVD’s universele grijper waarvoor het patent in onderzoek is. Hij kan aan drie kanten buigen zonder te hoeven herpakken. Omdat één grijper geschikt is voor alle toepassingen kan de productie snel en ononderbroken verlopen.

De compacte Dyna-Cell automatiseert het kanten van kleine tot middelgrote stukken in verschillende seriegroottes en snelheden tot 25 mm per seconde. Een intelligente wizard zorgt voor snelle en eenvoudige programmering van de cel.

Volgens de 10-10-regel, heeft Dyna-Cell 10 minuten nodig voor aanmaak van het kant- en robotprogramma en 10 minuten voor de instelling en aanmaak van het eerste stuk. Dyna-Cell is flexibel omdat deze zowel met robot als met operator kan werken.

ToolCell

ToolCell, de afkantpers met automatische gereedschapswisselaar, maximaliseert de productiviteit door zijn geïntegreerd gereedschapsmagazijn. LVD’s gepatenteerde hoekmeetsysteem Easy-Form Laser voorziet hoekcontrole in realtime en garandeert hierdoor nauwkeurige buigresultaten van het eerste tot het laatste stuk.

Electra FL

Electra FL, de ultrasnelle 10 kW fiberlasersnijmachine, snijdt een brede assortiment aan ferro- en non-ferromaterialen, zo snel als het thermische proces toelaat. Het machineportaal met lineaire aandrijving waarborgt een uitzonderlijk hoge dynamiek en snelle 2G-acceleratie tijdens het snijden.

Cadman

Cadman software tenslotte creëert een virtuele fabriek volgens Industrie 4.0 waarin de machines en software constant gegevens uitwisselen.

De noviteiten van LVD op de Blechexpo zijn te bezichtigen in hal 1, stand 1713.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven