Geautomatiseerd beladen van bewerkingscentra • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Geautomatiseerd beladen van bewerkingscentra

Hurco bewerkingscentrum met beladingssysteem, bijvoorbeeld met een beladingsrobot van het Nederlandse BMO Automation (in dit geval de BMO Ti50) (foto: BMO).

Voor de machinebelading kunnen Hurco bewerkingscentra met geschikte automatiseringssystemen gecombineerd worden. Daarmee wordt de productiviteit verhoogd en de personele kosten gespaard.

Dit flexibele systeem maakt een uitbreiding naar ploegendienst bij enkelstuks-en kleinserieproductie mogelijk, zonder de personeelskosten voor de machinebediening te verhogen.

Combinaties met verschillende automatische beladingssystemen zijn mogelijk. Er wordt rekening gehouden met de individuele wensen van de klant. Daarom werkt Hurco samen met verschillende leveranciers van geautomatiseerde beladingssystemen.

Links en rechts aan te koppelen

Onlangs realiseerde Hurco de combinatie met het ‘Titanium’ systeem van de Nederlandse aanbieder BMO Automation. Hieraan kan rechts en links een bewerkingscentrum aangekoppeld worden. De ruwdelen worden in de robotcel op lades klaargelegd. De in de cel geïntegreerde robotarm plaatst ze in het bewerkingscentrum, haalt ze na bewerking op en legt ze weer in de lades terug.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven