Nieuws

GE Additive onthult eerste Beta-machine

GE Additive Beta-machine.
GE Additive Beta-machine.

GE Additive heeft  de eerste Beta-machine onthuld die is ontwikkeld als onderdeel van het Project ATLAS-programma. De meter-klasse, laser poederbedfusie-machine is ontwikkeld om fabrikanten van grote onderdelen en componenten een schaalbare oplossing te bieden die kan worden geconfigureerd en aangepast aan hun eigen specifieke industriële toepassingen.

De nieuwe Beta-machine is geschikt voor industrieën die grote complexe metalen onderdelen vereisen, zoals de luchtvaart , de automobielindustrie, de ruimtevaartindustrie en de olie- en gasindustrie. De Beta-machine betekent een belangrijke innovatie-doorbraak voor de metaalpoederadditieven-bouwsector, stelt het bedrijf.

Beschikbaar in 2018

De machine is gebaseerd op technologie die eerder door GE is ontwikkeld, in combinatie met de expertise van Concept Laser op laseradditieven. De eerste paar BETA-machines worden momenteel geëvalueerd door een kleine groep klanten. Meer machines zijn beschikbaar in 2018.

Lasertechnologie

De machine heeft goede functie-resolutie en bouwsnelheden en heeft een schaalbare architectuur die de ‘Z’-as naar 1,0 m en verder kan verhogen. De machine bevat de nieuwste lasertechnologie, en het vermogen om opnieuw te worden geconfigureerd om extra lasers te integreren, evenals een discrete dosering om te besparen op poeder en kosten. De belangrijkste kenmerken van deze machine, te zien op formnext, zijn onder andere: volume opbouwen: 1,1 x 1,1 x 0,3 m (x, y, z), op bruggen gebaseerde architectuur, de nieuwste 1kW-laser, 3D-scanner vertaalt met laser, separate dosering, optimale luchtstroom over het afdrukgebied en een goede resolutie.

formnext 2017  wordt nog tot en met 17 november in Frankfurt gehouden. GE Additive bevindt zich op stand E30 in hal 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven