Ga naar hoofdinhoud

Future Skins topexpositie van Surface 2014

Een fraai voorbeeld van oppervlaktebehandelingstechiek gezien op de vorige editie van de Surface op de stand van Van Aerssen Technics uit Venray (foto: Reinold Tomberg)

Ruim 175 oppervlakte-behandelaars én toeleveranciers presenteren zich op de vakbeurs Surface 2014. Deze vakbeurs is een initiatief van de Vereniging ION (Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland) en vindt plaats van 7 t/m 9 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

 

Surface 2014 informeert o.a. over nieuwe technieken zoals nanotechnologie, 3D-printing, het toevoegen van een extra functionaliteit en nieuwe combinaties van technieken en materialen. Ook het inspelen op regelgeving met betrekking tot het werken met gevaarlijke stoffen (Reach), chroom6 en NEN-EN 1090 (vervaardigen stalenen aluminiumconstructies) krijgt aandacht. Natuurlijk biedt Surface ook het brede spectrum aan bekende oppervlaktetechnieken aan.

Bewust kleurgebruik

Op de beurs in Den Bosch staan beleving, innovatie en informatie centraal. Op de deelexpositie over bewust kleurgebruik bijvoorbeeld en het SurfaceLab kan de bezoeker zelf ervaren wat nieuwe mogelijkheden voor producten kunnen betekenen. Surface Solutions toont op de beurs concrete voorbeelden van uiteenlopende oppervlakte-behandelingen per thema gerangschikt zoals onderhoudsvriendelijk, slijtvast, corrosiewerend, hittebestendig, hygiënisch, hechting en intelligente lagen.

 

Surface Van de Werken
Van de Werken uit Tilburg liet op de Surface 2012 de mogelijkheden zien van voorslijpen, hardverchromen en nasslijpen (foto: Reinold Tomberg)

Future Skins

Een topexpositie van Surface is ‘Future Skins’ van het kenniscentrum Materia. Deze expositie is exclusief voor Surface samengesteld en geeft met zo’n 150 samples inzicht in innovatieve materialen en nieuwe oppervlaktebehandelingen. Vermeldenswaard is ook het interactieve Material Discovery, waar een bezoeker zelf met een macro-camera in detail materialen op een scherm kan onderzoeken.

Borghardt Award

De innovatie-expositie van de ION Borghardt Award toont op de beursvloer oplossingen van industriële oppervlaktetechnieken waarbij ‘ketenoptimalisatie’ en ‘meerwaarde innovatie voor de markt’ belangrijke criteria zijn. Er zijn themapleinen voor ‘reiniging als kwaliteitsverhoging’ en precisietechniek.

Gratis toegang

Surface 2014 vindt plaats van 7 t/m 9 oktober in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. De vakbeurs is geopend op dinsdag en woensdag van 10.00 – 18.00 uur, en op donderdag van 10.00 – 17.00 uur. Bezoekers kunnen tegelijkertijd de naastgelegen vakbeurs Energie bezoeken. Meer info en gratis toegang met voorregistratie code 600.006.98 zie www.surfacevakbeurs.nl. Surface 2014 is een initiatief van ION, de Vereniging Industrieel Oppervlaktebehandelend Nederland, in samenwerking met een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van ondermeer FOCWA, M2i, Zinkinfo Benelux, VVVF, Stichting BNK, BNO,OGOS, BvM, OnderhoudNLen VMRG.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven