Frezen Torx schroef met 0,2 mm frees • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Frezen Torx schroef met 0,2 mm frees

Voor het frezen van Torx schroeven voor medische toepassingen biedt Zecha Hartmetall uit Königsbach-Stein (D) een assortiment hardmetalen microfrezen aan. De kleinst leverbare diameter bedraagt 0,2 mm.

De hardmetalen microfrezen van Zecha zijn bedoeld voor het frezen van materialen als roestvast staal of titaan. Leverbaar zijn één-, twee- of driesnijders in het diameterbereik van 0,2 mm tot 0,8 mm. De frezen zijn voorzien van een TiAlN-coating. Maximale rondloopnauwkeurigheid is 3 micrometer en de maximale diametertolerantie bedraagt 10 micrometer. Voor meer technische informatie zie bijgevoegde PDF. Een film aan het einde van dit bericht geeft een indruk van het frezen.

Gehard staal 0,3 mm freesje 

Zecha, in Nederland vertegenwoordigd door Heesen-Ica uit ‘s-Hertogenbosch, slijpt dergelijke microfrezen uit volhardmetaal op Rollomatic slijpmachines. De rondloop van 3 micrometer en de diameternauwkeurigheid van 10 micrometer biedt Zecha ook aan voor hardmetalen freesjes voor het bewerken van geharde stalen vanaf 0,3mm.

 

Record: 0,03 mm

 Al eerder schreven we op deze site over het volautomatisch slijpen van 0,5 mm microfrezen. Volgens Heesen-Ica heeft MPK-Kemmer PCB Tools hét record. Al in 2005 werd op de beurs Productronica in München een printplaatboor gepresenteerd van 0,03 mm (30 micrometer dus!).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven