Frezen met hoge voeding aantrekkelijk • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Frezen met hoge voeding aantrekkelijk

De wisselplaat voor het hoge voedingsfrezen van Pramet is herkenbaar aan de hoek ten opzichte van het te bewerken vlak (foto: Pramet)

Het woord ‘high’ wordt maar al te graag gebruikt in de verspanende industrie. High speed cutting (hoge bewerkingssnelheden), high performance cutting (groot spaanvolume in korte tijd) en high feed cutting (hoge voedingen, lage belastingen) zijn drie strategieën die al jaren toegepast worden. Daarbij is de laatste, frezen met een hoge voeding, het minst bekend.

Toch is frezen met hoge voeding voor de Nederlandse markt een aantrekkelijke strategie, omdat hier nogal wat machines staan met een spindelvermogen van 20 kW of minder. Voor dat type machines is het frezen met een kleine snedediepte en een hoge voeding ideaal. “Een grotere snedediepte kost vermogen, maar een hogere voeding kost niet veel meer vermogen”, zegt Hans van Steenis van Dormer Pramet.

In een komend nummer van Metaal Magazine een technisch artikel over frezen met een hoge voeding. Wilt u dat niet missen, neem dan nu een – digitaal – abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven