Frezen én draaien met Heller Baureihe C • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Frezen én draaien met Heller Baureihe C

Dit jaar staan bij het open huis van Heller de nieuwe C-machines centraal. Dit zijn van horizontale machines afgeleide vijfassige bewerkingcentra die kunnen frezen én draaien. Een uitkomst voor veeleisende metaalbewerkers die flexibel en snel complexe werkstukken willen compleetbewerken.

De nieuwe Baureihe C die medio 17 – 19 april tijdens de Heller Werktage 2013 in Nürtlingen (D) volop in de schijnwerper staat is vorig jaar ook getoond tijdens de IMTS in Chicago (USA) en de AMB in Stuttgart (D). Heel kort samengevat biedt Heller met de Baureihe C een programma freesdraaimachines aan. De letter C in machine-aanduiding staat voor ‘Combined Processing’; het zijn vijfassige machines waarop als extra draaibewerkingen gecombineerd worden met freesbewerkingen.

 

350 x 263 IMG_7377

Een freesdraaimachine CT 4000 in het technologiecentrum van Heller in Nürtingen (D). Deze HSK-T 63 machine heeft een bereik van 800 mm x 800 mm x 1000 mm ( X x Y x Z). De machines zijn leverbaar met zwenkkop of gaffelkop (foto bij het intro) (foto’s: Reinold Tomberg, bekijk hier meer foto’s)

 

Volledige draaifunctionaliteit

Oude Reimer uit Hilversum die de machines van Heller op de Nederlandse markt brengt, spreekt in dit verband van bewerkingscentra met een volledige draaifunctionaliteit. Heller biedt de nieuwe machines aan in een aantal uitvoeringen en machinegroottes. Er is keuze uit een CP- of CT-uitvoering. CP staat voor een uitvoering met een palletwisselaar en CT is de ‘Tisch’-uitvoering die dus direct vanaf de voorzijde be- en ontladen wordt. Op dit ogenblik zijn de machinegroottes 2000, 4000 en 8000 beschikbaar als freesdraaimachines. De getallen zijn aanduidingen voor de machinegrootte: hoe groter het getal hoe groter het bereik van de machine is.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine in een artikel meer technische informatie over de nieuwe Baureihe C van Heller.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven