Frencken koppelt Heller aan Cellro • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Frencken koppelt Heller aan Cellro

Als toeleverancier van componenten in de categorie ‘high mix, low volume’ draait het bij Machinefabriek Gebrs. Frencken in Eindhoven vooral om flexibiliteit en korte omsteltijden. Daar komen de twee nieuwe H4000 horizontale bewerkingscentra van Heller in combinatie met een palletmagazijn van Cellro volop tot hun recht.

“Niet de snelheid van produceren, maar de snelheid van omschakelen”, daarin zit volgens productieleider Geert Sevriens en sales manager Patrick Verhoeven de grote winst van de nieuwe productiecel. Dankzij de 408 gereedschapposities in het matrixmagazijn van de Heller-machines en de 35 palletplaatsen in het Cellro-magazijn (500 mm x 630 mm) kan Frencken op elk moment direct reageren op vragen vanuit de markt en kunnen zo kort mogelijke levertijden worden gerealiseerd. Een palletwisseling kost daarbij niet meer dan 13 s, bij een gereedschapwisseling bedraagt de spaan-tot-spaantijd 3 s.

  

Een van de twee nieuwe H4000 horizontale bewerkingscentra van Heller bij Frencken, met rechts het palletmagazijn van Cellro (foto’s: Marian Oosterink)

Een van de twee nieuwe H4000 horizontale bewerkingscentra van Heller bij Frencken, met rechts het palletmagazijn van Cellro (foto’s: Marian Oosterink). Heller wordt in ons land vertegenwoordigd door Oude Reimer in Hilversum.

 

Binnenkort in een komend nummer van Metaal Magazine meer over de Hellers en de Cellro van Frencken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven