Ga naar hoofdinhoud

Frencken breidt productieruimte uit

Frencken Mechatronics, een dochterondernemening van de Eindhovense high-tech toeleverancier Frencken Europe, heeft haar productieruimte uitgebreid. De cleanroom is in afmeting nagenoeg verdubbeld en ook de niet-cleanroom activiteiten krijgen een nieuwe, grotere lokatie.

Al jarenlang opereert Frencken Mechatronics vanuit de locatie Hurksestraat 16 te Eindhoven en de naastliggende gebouwen Hurksestraat 18/4 en 18/6. Door de toenemende vraag naar cleanroom-productie werden de cleanrooms in Hurksestraat 16 te klein. Deze zijn nu vergroot en waar nodig naar een hogere reinheidsklasse gebracht,  terwijl alle niet-cleanroom activiteiten worden verplaatst naar het nieuw gehuurde pand Hurksestraat 20.

 

Krap in de jas 

Henk Tappel, Algemeen Directeur van Frencken Europe, ziet de voordelen: “Al tijden viel het op dat het bedrijf krap in de jas zat, met name als we potentiële nieuwe klanten rondleidden. Je zag ze denken: Waar gaat Frencken dan onze business onderbrengen? Door deze uitbreiding voegen wij enkele duizenden vierkante meters productieruimte toe, hebben we de cleanroom fors uitgebreid en bieden we de diverse afdelingen de juiste infrastructuur voor de toekomst. Ook kunnen we aan klanten laten zien dat er ruimte is voor uitbreiding van activiteiten.”

 

ESD-veilig

Hurksestraat 20 wordt op dit moment verbouwd en aangepast (o.a. ESD-veilige vloeren). Verwachting is dat Frencken Mechatronics er in het derde kwartaal van 2012 intrekt. Frencken, dat in 2012 op de kop af 65 jaar bestaat, zal volgend voorjaar een open dag organiseren om de uitbreiding aan klanten, medewerkers en hun familie en andere geïnteresseerden te presenteren. Ook bij Optiwa, een andere dochteronderneming van Frencken Europe, gevestigd in Reuver, wordt momenteel gewerkt aan uitbreidingsplannen. Henk Tappel: “De high-tech in Nederland is springlevend.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven