Freeskop HSC-portaalmachine wisselt zelf bewerkingsspillen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Freeskop HSC-portaalmachine wisselt zelf bewerkingsspillen

De Duitse machinebouwer Zimmermann-Bokö, in ons land vertegenwoordigd door Promas uit Panningen, heeft onlangs voor hogesnelheids-portaalfreesmachines de freeskop VH 6 voorgesteld. Dit is een twee-assige kop die geleverd wordt met de 'Multiple Spindle Technology' voor het volautomatisch wisselen van bewerkingsspillen.

Zimmermann-Bokö biedt de wisselbare spillen in een drietal uitvoeringen aan: een universele spil en twee spillen voor respectievelijk voor- en nabewerken. De universele spil is voorzien van een HSK 63 A gereedschapopname. De ruwfreesspil heeft een HSK 100 A opname en het nabewerken geschiedt met een HSK 50 E spil.

De universele spil heeft een maximaal vermogen van 50 kW, een maximaal toerental van 24 000 min-1 en een maximaal koppel van 95 Nm. Voor het voorbewerken zijn deze parameters respectievelijk 41 kW, 7500 min-1 en 200 Nm. Het nabewerken geschiedt met maximaal 20 kW, een maximaal toerental van 35 000 min-1 en een maximaal koppel van 27 Nm.

Zimmermann Bokö benadrukt dat de VH 6 speciaal ontwikkeld is voor hogesnelheidstoepassingen.  Dat betekent dat de beide rondassen van de kop voldoende koppel en toerental hebben om als rondassen voor simultane bewerkingen gebruikt te worden. Bovendien kunnen beide assen hydraulisch geklemd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven