Nieuws

Fotoreportage Precisiebeurs 2016

System 3R Matrix
Een Matrix opspanmiddel van System 3R met een positioneernauwkeurigheid binnen 1 micrometer

Deze week bezocht de redactie van Metaal Magazine de Precisiebeurs in Veldhoven. Een bijzondere drukbezochte vakbeurs vol met exposanten die veelal actief zijn in niche markten. Exposanten tonen een breed spectrum aan werkstukken, producten en oplossingen die, zoals de naam van de beurs het al zegt, precisie als kernbegrip hebben.

Tijdens de Precisiebeurs die voor het zoveelste jaar volledig is volgeboekt (er staan zelfs 60 bedrijven op de wachtlijst), kunnen bezoekers terecht om geïnformeerd te worden over metrologie, bewerkingsprocessen, nauwkeurige opspanmiddelen, 3D-printen, automatisering en procesoptimalisering. De beurs wordt daarnaast aangevuld met interessante lezingen.

Kosten reduceren met Big Data

Zo vertelde TNO bijvoorbeeld over een samenwerking met Fokker. Om chatter in bewerkingsmachines bij hogesnelheidsverspanen te voorkomen doen ze gezamenlijk onderzoek om het bewerkingsproces te monitoren. Gedurende 3 maanden, 24/7 wordt alle zinvolle data van een bewerkingscentrum verzameld. De TB’s ‘Big Data’ die hier uit voortkomt wordt met wiskundige modellen gestructureerd. Het doel is om uiteindelijk te begrijpen waarom chatter ontstaat en hoe deze voorkomen kan worden. Volgens TNO kan Fokker de productiekosten met 8% reduceren als men de oorzaak van chatter per machine, gereedschap en materiaal weet te achterhalen.

In een artikel in de aankomende Metaal Magazine nummer 8 leest u meer informatie over de Precisiebeurs 2016. Bekijk hier alvast de fotoreportage.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven