Fotoreportage open huis Traub Index 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage open huis Traub Index 2016

Traub heeft freesfuncties ingebracht in de besturing. Hiermee kunnen moeilijke freesbewerkingen eenvoudig worden geprogrammeerd (foto: Tim Wentink)

Eind april hield Traub Index een open huis in Reichenbach an der Fils (D). De redactie van Metaal Magazine offerde Koningsdag op om bij dit evenement aanwezig te zijn en de laatste noviteiten van deze machinebouwers te aanschouwen.

Bij Traub stond onder andere de TX8i-s machinebesturing in de schijnwerpers. Deze nieuwe generatie is gebaseerd op de Mitsubishi besturing. Traub heeft een eigen sausje over de besturing  gegooid waardoor er van Mitsubishi weinig terug te zien is. De besturing stelt de gebruiker in staat om papierloos te werken. Een directe verbinding met de werkvoorbereiding, de meetkamer, etc. maakt dit mogelijk. Met een tablet of smartphone kan er op afstand ingelogd worden en kan de  machinestatus en -parameters overzichtelijk worden weergegeven. Tevens is het mogelijk om aanpassingen te doen. Ook interessant zijn de ingebrachte freesfuncties. Bewerkingen zoals trochoidaal frezen op een draaimachine kunnen zonder CAM-systeem worden geprogrammeerd. Naast de besturing was er ook een noviteit te vinden in de TNL 32-7B van Traub. Deze machine was uitgerust met een extra B-as, waarmee de hoofdturret onder een hoek kan manoeuvreren. Meer informatie over de nieuwtjes van Traub en Index volgt in een uitgebreid artikel in één van de volgende uitgaven van Metaal Magazine.

Bekijk voor een impressie van de open dagen van Traub Index hier onze fotoreportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven