Fotoreportage open huis AXA in Schöppingen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage open huis AXA in Schöppingen

In de nieuwe hal neemt AXA een tweede, groot portaalmachine in gebruik. De machine is momenteel in opbouw

‘’Je ziet een groeiende belangstelling voor portaalmachines’’. Dit signaleert Terry van Orsouw van De Ridder vorige week tijdens het open huis van AXA. Machinefabriek AXA viert dit jaar het 50-jarig bestaan en heeft tevens in Schöppingen (D) een nieuwe hal in gebruik genomen.

AXA bouwt bewerkingscentra met vast bed en bewegende kolom (die in Duitsland aangeduid worden als Fahrständer-machines) en portaalmachines. De Ridder uit Best vertegenwoordigt AXA in ons land. De reden voor een groeiende populariteit van de portaalmachine is het grotere Y-bereik dat mogelijk is.

In de eigen productie in Schöppingen werkt AXA uiteraard met machines van het eigen fabrikaat. Hier een portaalmachine op de werkvloer in Schöppingen
In de eigen productie in Schöppingen werkt AXA uiteraard met machines van het eigen fabrikaat. Hier een portaalmachine op de werkvloer in Schöppingen

AXA toonde als noviteit o.a. het vijfassige portaalbewerkingscentrum VPC 45-U die over de Y-as nu een bereik heeft van 1.800 mm. Dit was tot nu toe maximaal 1.600 mm. AXA levert dit type portaalmachine in verschillende uitvoeringen en groottes: maximale X-bereik van bijna 3 m en een Z-bereik van maximaal 900 mm.

Laswerkzaamheden voor machinebouw bewerkingscentra bij AXA in Schöppingen (foto's: Reinold Tomberg)
Laswerkzaamheden voor machinebouw bewerkingscentra bij AXA in Schöppingen (foto’s: Reinold Tomberg)

Tijdens de bezichtiging bij AXA blijkt een hoge, eigen Fertigungstiefe. Het begint in de nieuwe hal met snij- en laswerkzaamheden en vervolgens worden in de andere hallen de machine-onderdelen verspaand, veelal ook op AXA machines. Tenslotte worden de machines geassembleerd. AXA produceert alleen op bestelling. ‘’Een rondtafel meer naar rechts of links is voor ons geen enkel probleem’’, besluit Van Orsouw.

Montage van een Farhrständer-machine bij AXA
Montage van een Farhrständer-machine bij AXA

Bekijk hier alle foto’s die we tijdens ons bezoek aan AXA in Schöppingen geschoten hebben.

Bekijk hieronder ook een video die een machine van AXA in actie laat zien:

https://www.youtube.com/watch?v=RBXOEv7f110

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven