Fotoreportage open huis DMG Mori in Pfronten (D) • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fotoreportage open huis DMG Mori in Pfronten (D)

Industry 4.0 was een belangrijk thema bij het open huis van DMG Mori in Pfronten (D)

Vorige week hield DMG Mori het jaarlijkse open huis in Pfronten (D). Met in totaal acht verschillende thema’s en 90 machines live onder spaan, is het open huis een interessante bezienswaardigheid. Wat ons vooral opviel waren de onderwerpen Industry 4.0, additive manufacturing en de zes wereldprimeurs die werden voorgesteld aan de bezoekers.

De zes wereldprimeurs zijn allemaal nieuwe generaties van bestaande machineconcepten. DMG Mori heeft tijdens een persconferentie aangeven dat er dit jaar, tijdens de AMB in Stuttgart (D) en de Jimtof in Tokio (Japan) nog eens zeven wereldprimeurs voorgesteld gaan worden. Een andere highlight tijdens het evenement was Industry 4.0. In samenwerking met Schaeffler heeft DMG Mori een machine ontwikkeld met in totaal 60 sensoren die input geven aan de besturing. Op het gebied van additive manufacturing zijn de machines en de opgroeitechnieken in samenwerking met diverse universiteiten verder doorontwikkeld.

Binnenkort in Metaal Magazine een uitgebreider artikel over het nieuws van DMG Mori. Tevens verschijnt het artikel als ‘longread’ op de site. Neem nu een abonnement als u dit niet wilt missen.

De foto’s gemaakt bij DMG Mori in Pfronten bekijkt u hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven