Forse loonsverhoging grootmetaal • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Forse loonsverhoging grootmetaal

De FME-CWM, werkgeversorganisatie voor de grootmetaal (Metalektro) en de vakbonden FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen, De Unie en VHP2 hebben een principeakkoord gesloten voor een nieuwe cao die geldt voor 140.000 werknemers. Centraal in de nieuwe cao staan maatregelen om werknemers op een aantrekkelijke en gezonde manier aan het werk te houden tot het einde van hun loopbaan. Er is een inkomensverbetering afgesproken van 4,75 procent.

Daarvan is 4,25 procent een structurele loonsverhoging en daarnaast zullen de werkgevers de premie voor de overgangsregeling voor het vroegpensioen voor hun rekening nemen. Dat levert de werknemers nog een netto verhoging op van gemiddeld 0,5 procent. De jeugdschalen boven de 22 jaar vervallen, jongeren krijgen dan de normale beloning die gelden voor vaklieden. De sector wil graag een forse instroom van jongeren en Wajongers.

 

NEN-gecertificeerd

De werkgevers in de grootmetaalsector gaan voor de inzet van uitzendkrachten alleen nog maar in zee met NEN-gecertificeerde en geregistreerde SNA (Stichting Naleving Arbeidsbureaus) uitzendbureaus. Bedrijven die zich daar niet aanhouden worden aangepakt door de uitzendcao-politie voor naleving. De partijen gaan een bijdrage leveren aan de opleiding van uitzendkrachten tot gekwalificeerde vaklieden en de re-integratie van arbeidsongeschikte uitzendkrachten.

 

Opleiding

Daarnaast zijn er verschillende afspraken gemaakt om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te verbeteren, door opleidingen en scholingsdagen, arbodienstverlening, diverse pilots waaronder triobanen, het sparen van vakantiedagen zonder verjaring, voorlichting over deeltijdpensioen en praktijkopleiders.

 

Tot 1 juli 2013

De cao loopt van 1 mei 2011 tot 1 juli 2013. Het loon stijgt per 1 juli 2011 met 1,15%, op 1 januari 2012 met 1%, op 1 juli dat jaar met 1,1% en op 1 januari 2013 met 1%.De werkgevers gaan de hele premie voor de overgangsregeling voor het vroegpensioen betalen per 1 januari 2012. Dit betekent dat de jongere mensen die geen gebruik van deze regeling kunnen maken, daar voortaan ook niet meer aan meebetalen. De vakbonden gaan het principeakkoord voorleggen aan de leden. Als de leden akkoord gaan, is het akkoord definitief.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven