Nieuws

Formnext 2020 gaat online

Formnext 2020, de vakbeurs voor additive manufacturing en industrieel 3D-printen, wordt virtueel gehouden.  De vakbeurs staat nog steeds op het programma van 10-13 november, maar volgens beursorganisator Mesago is het op dit moment onmogelijk om een fysieke Formnext in Frankfurt te houden.

“Stijgende infectiecijfers en toenemende reisbeperkingen hebben onze inspanningen gedwarsboomd om de additieve productiegemeenschap persoonlijk bij elkaar te brengen. Dat maakt dat internationale persoonlijke ontmoetingen op deze moment onmogelijk zijn”, aldus Mesago.

“En omdat zowel de AM-gemeenschap als Formnext gekenmerkt worden door een uitzonderlijk hoge mate van internationaliteit, maken opnieuw aangescherpte maatregelen het nu onmogelijk voor de meerderheid van de exposanten en bezoekers uit de hele wereld om naar Frankfurt te komen.”

‘AM wijst weg uit de crisis’

Wel toont de sector het potentieel van een flexibele, gediversifieerde en gedecentraliseerde productie. “Het lijdt dan ook geen twijfel dat AM een van de toonaangevende technologieën zal zijn die de weg uit de crisis zullen wijzen.”

“Het zal een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van nieuwe producten, het ontwerp van veerkrachtige toeleveringsketens en de ontwikkeling van duurzame bedrijfsmodellen. Een actueel overzicht van de ontwikkelingen en de uitwisseling tussen technologieaanbieders en gebruikers is dan ook meer dan noodzakelijk.”

Virtueel platform

Dit was voor de organisatie dan ook reden om een virtuele Formnext op te zetten. Formnext Connect zal op de bekende data plaatsvinden als centraal virtueel platform voor business en voor kennisuitwisseling voor de wereldwijde AM-gemeenschap.

Meer informatie

Formnext Connect

Tickets en registratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven