Ga naar hoofdinhoud

Ford vervangt gereedschap voor 3D-bril

Ford gaat in de toekomst auto’s ontwikkelen met behulp van een 3D-bril. Een dummy van het interieur wordt opgesteld in het midden van een ruimte, omringd met witte muren.

Op de witte muren en op het plafond worden beelden geprojecteerd die middels de 3D-bril samensmelten tot een realistische virtuele wereld. De ruimte, die door Ford Motor Company de ‘3-D Cave’ wordt genoemd, betekent een grote verandering in de manier waarop auto’s worden ontworpen en afgesteld. De 3-D Cave wordt gebruikt om in de ontwerpfase van een nieuwe auto duizenden details te testen. Dit betekent dat er geen echte prototypen gebouwd hoeven te worden. Ingenieurs die de 3-D Cave gebruiken, dragen de speciale gepolariseerde brillen en worden gevolgd door een infraroodsysteem met bewegingssensoren terwijl zij allerlei handelingen verrichten zoals het bepalen van de afstand tot de achteruitkijkspiegel of het plaatsen van flessen in de opbergruimten van de portieren.

Ford-3D2

Een ingenieur van Ford controleert de afstand naar het portier (foto’s: Ford)

 

Externe omgeving

In CAVE wordt gebruikgemaakt van een externe omgeving met bewegende beelden van voetgangers en fietsers die ingenieurs helpen bij het beoordelen van het zicht vanuit de auto. Ook kunnen zij met een druk op de knop verschillende ontwerpen beoordelen en met elkaar vergelijken. Ford onderzoekt nu mogelijkheden om CAVE uit te breiden met opties om het in-car entertainmentsysteem te bedienen, de vensters te openen en te sluiten en om geavanceerde rijsimulaties te bieden. Realtime verlichtingsscenario’s kunnen ingenieurs in staat stellen om te analyseren welk effect het verloop van daglicht en veranderende weersomstandigheden hebben op het licht in het interieur.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven