Fontys wint Delta Cup met Smart Wrist • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fontys wint Delta Cup met Smart Wrist

(foto: Fontys.)

Het team van Fontys Hogeschool heeft met de Smart Wrist de Delta Advanced Design Contest (Delta Cup) gewonnen. Het gaat hierbij om een flexibel en uitbreidbaar robotgewricht, dat is gebaseerd op het Codesys motion control-systeem en het ROS robot-besturingssysteem. Fontys ging als debutant met een van de drie hoofdprijzen naar huis.

In het Smart Wrist-project maakt een ‘slimme pols’ gebruik van een Codesys motion control systeem om twee sets servoaandrijvingen en motoren aan te sturen. Samen vormen ze een pols die kan worden toegepast bij medische ingrepen. De robotarm verlengt de eindas. Dat meldt AT Aandrijftechniek.

360° rotatie

Het motion control systeem regelt de 360° rotatie van twee onafhankelijke spievormige schijven, gemonteerd op lagers.

Het onder ROS (Robot Operating System) draaiende systeem realiseert robotgewrichtsbewegingen en heeft een nauwkeurige horizontale besturing. Het is flexibel en uitbreidbaar.

‘Praktische oplossing’

Volgens Delta Electronics kunnen de robottechnologie en flexibele uitbreidbaarheid worden beschouwd als een praktische en potentiële oplossing.

Delta Electronics hield deze zomer zijn zesde Delta Cup, in de Wujiang-fabriek van Delta in het Chinese Jiangsu. De wedstrijd is bedoeld om Smart IIoT-talenten te vindne en te onderscheiden.

De competitie telde 79 teams: 62 teams uit China, 8 uit Taiwan, 3 uit Thailand, 3 uit India, 2 uit Vietnam en voor het eerst 1 uit Nederland: Fontys Hogeschool. Delta werkt sinds 2016 samen met het onderwijsinstituut in educatieve programma’s.

Industrie 4.0

Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van Industrie 4.0 en Smart Manufacturing, met drie hoofdcategorieën: innovatieve machines, Smart Factory en Better Future Living. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven