FNV schort acties bij Philips op • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FNV schort acties bij Philips op

De Philips-vestiging in Eindhoven.

Geplande werkonderbrekingen bij Philips zijn op het laatste moment “voorlopig opgeschort”. Dat stelt FNV Metaal. “Er heeft toenadering plaatsgevonden tussen Philips en de FNV, zegt Patrick Meerts, bestuurder FNV Metaal. “Daardoor zien we aanleiding om met de werkgever aan tafel te gaan en de gesprekken te hervatten.”

Nadat het elektronicaconcern het ultimatum van FNV afgelopen vrijdag liet verlopen, stonden er werkonderbrekingen gepland voor woensdag 10 mei in Best, donderdag 11 mei (bij Philips HTC en Strijp S) en maandag 15 mei in Drachten. Al deze acties zijn nu opgeschort.

“Wij stelden een procentuele loonsverhoging voor, met daarbij minimaal 290 euro bruto per maand”, stelde Meerts eerder. Philips ging toen niet op dit bod in.

‘Beperkte salarisruimte’

Philips gaf in april aan sinds november 2022 met de vakbonden in gesprek te zijn om samen tot een nieuwe cao te komen. “De financiële situatie van het gezondheidstechnologiebedrijf is uitdagend, gezien de resultaten van de afgelopen twee jaar. Daardoor is er beperkte salarisruimte.”

Wanneer de acties waren doorgegaan, was er een vrij unieke situatie bij het elektronicaconcern ontstaan. Het was namelijk al meer dan 20 jaar geleden dat er door de werknemers actie was gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven