FMI print titanium implantaten seriematig • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FMI print titanium implantaten seriematig

Managing Director Henk Jansen (L) en Business Development Manager Additive Manufacturing Ruben Wauthle bij de Concept-Laser M2 Dual Laser metaalprinter

FMI Instrumed in Schiedam gaat seriematig orthopedische implantaten uit titanium produceren met een 3D-metaalprinter. Daarvoor heeft deze fijnmechanische toeleverancier geïnvesteerd in een Concept Laser M2 Dual Laser metaalprinter met QM-kwaliteitsmonitoringsystemen. Met 3D-printen wil FMI  nieuwe typen implantaten vervaardigen die met de huidige CNC-technologie niet gemaakt kunnen worden.

FMI gaat ondermeer implantaten met poreuze structuren en componenten printen. Als participant  in Addlab heeft het bedrijf  ervaring en kennis op kunnen bouwen op het gebied van metaalprinten en neemt met de investering in de Concept Laser metaalprinter de stap naar serieproductie, geïntegreerd in het productieproces.

Medische toepassingen

FMI Instrumed levert medische implantaten aan Europese en Amerikaanse OEM-ers. Het bedrijf beschikt daarvoor over een geavanceerd machinepark voor de fijnmechanische verspanende bewerkingen. 3D-metaalprinten wordt daar nu als extra competentie aan toegevoegd. Met alle faciliteiten voor fijnmechanische bewerkingen en oppervlakte bewerking in eigen huis is de toeleverancier in staat ook alle nabewerkingen zelf uit te voeren. Momenteel wordt er gewerkt om binnen enkele maanden met een gevalideerd proces de markt op te kunnen gaan. De Concept Laser M2 Dual laser metaalprinter is geleverd door Landré in Vianen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven