FME: 'Vakbonden sturen aan op massaontslag' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

FME: ‘Vakbonden sturen aan op massaontslag’

De verplichte handtekening van de vakbonden onder de aanvragen voor deeltijd-WW kost banen in de technologische industrie. De bonden weigeren tegen de wil van het personeel in om de regeling voor Alutech Nederland in Katwijk te ondertekenen als er niet 100% salaris wordt aangevuld. Deze houding van de vakbonden dwingt het bedrijf nu over te gaan tot reorganisaties en 65 mensen te ontslaan.

Het bedrijf en de werknemers waren akkoord met de vakbondsvertegenwoordigers over de deeltijd-WW regeling maar de top van de vakbond floot vervolgens haar mensen terug. FME-voorzitter Kamminga reageert fel: “De vakbonden gaan in tegen de wens van het voltallige personeel bij Alutech. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan uitleggen aan hun achterban. Het kan toch niet zo zijn dat de ondernemers en hun mensen knokken om werkgelegenheid te behouden terwijl de bonden aansturen op massaontslag.”

 

Alutech ziet zich nu gedwongen 65 werknemers te ontslaan. Het bedrijf is er van overtuigd dat zij met de deeltijd-ww de crisis kan overleven. Kamminga vindt het bizar dat lokale vakbondsbestuurders overeenstemming bereiken en vervolgens door de top van de vakbeweging worden teruggefloten.

 

Gedwongen reorganisatie
Omdat een deeltijd ww-regeling bij Alutech met volledige aanvulling onvoldoende kostenbesparing oplevert om de onderneming te laten overleven, is het bedrijf nu gedwongen om te reorganiseren. De FME richt zich nu tot minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om te voorkomen dat de vakbeweging de deeltijd-ww op grote schaal gaat frustreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven