Flirten met 'mannen en vrouwen van staal’  • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Flirten met ‘mannen en vrouwen van staal’ 

(foto: Pexels).

Drie Friese metaalbedrijven openen de deuren. Dit gebeurt in de Week van de Metaal (van 11 tot en met 15 maart). Randstad biedt toekomstige ‘mannen en vrouwen van staal’ die interesse hebben in een baan in de metaalindustrie, een opleiding en een tweejarig detacheringscontract.

Meijer Metal, Oreel Hallum en Oostwoud International geven op 3 verschillende dagen rondleidingen en presentaties over werken in de metaal en het aangeboden opleidingstraject.

Dat de bedrijven extra vakmensen goed kunnen gebruiken, blijkt uit het grote aantal openstaande vacatures in de metaalindustrie. Alleen al in Friesland staan momenteel zo’n 2.700 vacatures open in het vakgebied, voor functies als lasser, plaatwerker en metaalbewerker machinaal.

“Samen met de andere bedrijven geven we graag een inkijkje in ons vak”, zegt Stephanie de Linde, hr-manager bij Oreel. “Alleen al bij Oreel werken we met 100 medewerkers en de modernste apparatuur, die voor 20% draait op duurzame energie. We realiseren elk onderdeel waar de klant om vraagt: van een propeller-roerwerk voor de zuivelindustrie tot een roestvrijstalen kast voor de NS.”

Bedrijven ontzorgen

Randstad geeft aan in te spelen op de behoefte aan meer technisch opgeleide vakmensen door maatwerkopleidingen aan te bieden in kansrijke beroepen. Het mes snijdt aan twee kanten: kandidaten krijgen een opleiding en doen twee jaar relevante werkervaring op en bedrijven worden ontzorgd.

In samenwerking met andere opleiders faciliteert Randstad het opleidingstraject en helpt kandidaten bovendien met adviesgesprekken na te denken over hun toekomst en het uitstippelen van hun loopbaanpad.

Van opleiding naar contract

Kandidaten lopen in samenwerking met Friese Poort Bedrijfsopleidingen vier weken stage bij elk bedrijf, dus twaalf weken in totaal, in combinatie met een week theorie op school. Na afronding van deze periode ontvangen kandidaten een tweejarig detacheringscontract bij Randstad.

Op dat moment starten kandidaten ook zelf een opleiding naar keuze, bijvoorbeeld plaatwerker, constructiebankwerker, lasser of verspaner. De opleiding bestaat uit een tweejarig leerwerktraject. Deelnemers gaan hierbij vier dagen in de week aan het werk en een dag in de week naar school. Het opleidingstraject start in april.

De open dagen zijn:
– Meijer Metal, dinsdag 12 maart, 13.00 – 15.00 uur  
– Oreel Hallum, woensdag 13 maart, 13.00 – 15.00 uur
– Oostwoud International, donderdag 14 maart, 13.00 – 15.00 uur

Aanmelden bij Patrick Scheepstra, via 06 83 14 07 12 of patrick.scheepstra@nl.randstad.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven