Flexibele automatisering LVD voor ponsen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Flexibele automatisering LVD voor ponsen

FA-P laadt platen van 3.050 mm x 1.525 mm groot en maximaal 4 mm dik van twee wisseltafels met een maximumcapaciteit van 3.000 kg (foto's: LVD)

LVD introduceert FA-P voor de Strippit-PX ponsmachine: FA-P (flexibele automatisering voor ponsen). FA-P biedt dynamisch laden en ontladen, een slimme grijpfunctie en een grote zone waar geponste werkstukken onmiddellijk op de juiste pallets gestapeld worden. 

Het automatiseringssysteem kan zowel geponste stukken van 200 mm x 100 mm als grote platen verwerken. Twee onafhankelijke grijparmen worden automatisch op de juiste plaats gezet om het stuk te grijpen. De zuignappen worden geactiveerd volgens de nestconfiguratie berekend door LVD’s offline softwaremodule Cadman-P. Kleine, dicht bij elkaar zittende zuignappen worden gebruikt voor het grijpen van kleine stukken en grotere zuignappen voor grotere stukken of voor het laden van volledige platen.

Eenlaserafstandssensor meet de hoogte van de pallet en de opgestapelde werkstukken. Op basis van die meting zetten de zuignappen de stukken vlot op elkaar, zodat ze stapels vormen
Eenlaserafstandssensor meet de hoogte van de pallet en de opgestapelde werkstukken. Op basis van die meting zetten de zuignappen de stukken vlot op elkaar, zodat ze stapels vormen

Touch-A

In de grote stapelzone van 8 m² is plaats voor acht europallets. Er komt geen extra handling aan te pas om binnen de stapelzone van pallet te veranderen. Het restmateriaal wordt snel van de machine verwijderd op een pallet. Op die manier duurt het uitladen veel minder lang. Op basis van de takenlijst en de gemeten stapelhoogte grijpt en sorteert de controlesoftware Touch-A  elk stuk op de juiste pallet. Een nieuwe taak kan beginnen met deels gevulde pallets van vorige opdrachten. Daarnaast heeft de bediener met Touch-A de mogelijkheid om de sortering op basis van de palletconfiguratie aan te passen. De sturing telt en valideert elke stapel stukken op het einde van de taak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven