Flexibel voorbewerken en nabewerken in meerdere materialen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Flexibel voorbewerken en nabewerken in meerdere materialen

Sandvik Coromant, specialist in snijgereedschappen en gereedschapssystemen, introduceert een compleet nieuwe reeks van high-end veelzijdige volhardmetalen vingerfrezen. CoroMill Dura vervangt hiermee de bestaande Versatile CoroMill Plura vingerfrezen. Het concept is ontwikkeld voor voorbewerken en nabewerken met verschillende aangrijpingen in alle toepassingen en materialen.

Wat CoroMill Dura onderscheidt vergeleken met het voorgaande Versatile-concept en vingerfrezen van concurrenten, is de trillingsvrije technologie. Dr. Markus Groppe, Global Product Application Manager bij Sandvik Coromant, legt het ongelijke helix-concept uit: “Elke spaangroef heeft een andere hellingshoek en elk niveau van de snijkant is ongelijk verdeeld ten opzichte van de andere. Op deze manier kan je een heel goede stabiliteit en een efficiënte bewerking bereiken zonder trillingen.”

Juiste gereedschap

Een ander kenmerk is het feit hoe gemakkelijk het is om het juiste gereedschap te kiezen binnen het uitgebreide assortiment aan volhardmetalen vingerfrezen dat wordt gepresenteerd in het aanbod. “We hebben bijzonder veel energie gestoken in het aspect van de gereedschapskeuze. Het vinden van het juiste gereedschap binnen het CoroMill Dura assortiment mag nooit een gedoe zijn”, vervolgt Groppe.

Vier spaangroeven

Eerste keuze is de plug en play-oplossing met vier spaangroeven, die werkt in een breed scala aan toepassingen. Extra gereedschapsvarianten zijn beschikbaar voor specifiekere bewerkingen, zoals spiebanen, dynamisch frezen, semi-nabewerken en nabewerken. Meer ondersteuning kan ook worden geboden met de CoroPlus Tool Guide voor CoroMill Dura online gereedschapsselector die de toepassingsgebieden sleuffrezen, uitkameren en circulaire interpolatie ondersteunt — stuk voor stuk om de gereedschapskeuze eenvoudiger te maken.

CoroMill Dura is leverbaar met twee tot zeven spaangroeven met 1–4×D snijlengte, met en zonder spaanverdeler. De vingerfrezen kunnen tot drie keer worden gereconditioneerd tot de oorspronkelijke specificaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven