Flexchair wint Materials Engineering Prijs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Flexchair wint Materials Engineering Prijs

Tijdens de beurs Materials Engineering heeft Flexchair de Materials Engineering Prijs (MEP) gewonnen. De MEP beloont projecten van exposanten die gekenmerkt worden door effectieve benutting van onderzoek en samenwerking aan universiteiten en andere kennisinstellingen. De vakprijs bestaat uit een geldprijs van 3500 euro en een trofee.

Flexchair heeft in samenwerking met kennisinstituten en onderwijsinstellingen de gelijknamige Flexchair ontwikkeld. De Flexchair is een actieve stoel met een dubbel kantelmechaniek met als doel het versterken van de rug.

 

Voorkomen of genezen

Middels de mechanische werking van de Flexchair wordt de samenwerking tussen de bewegingssegmenten in de rug versterkt. De spierwerking die hiervoor verantwoordelijk is, is meetbaar gemaakt door de Flexchair te voorzien van meet- en trainingsapparatuur dat laat zien hoe de rug er conditioneel voorstaat. Met deze gegevens is het mogelijk rugklachten te voorkomen of te genezen.

 

Publieksprijs
Alle inzendingen maakten ook kans op het winnen van de publieksprijs. Via de speciale MEP-route konden bezoekers van de beurs de diverse inzendingen bezichtigen. Er bleek een duidelijke winnaar te zijn: Promolding.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven