Fives verspaant titanium met vijf spindels • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Fives verspaant titanium met vijf spindels

De Cincinnati XT Profiler van Fives maakt gebruik van vijf spindels voor het snel verspanen van titanium (foto's: Fives)

Fives uit het Amerikaanse Hebron heeft een nieuwe vijfasser ontwikkeld voor het ruwbewerken van titanium. Fives heeft met de vijfasser onder de naam Cincinnati XT ‘super profiler’ tijdens een demonstratie aangetoond dat het 100 in3/min (omgerekend 1638.7 cm3/min) kan verspanen.

De XT profiler is ontworpen en gebouwd voor een maximale dynamische stijfheid bij het verspanen van titanium. De industrie vraagt om oplossingen om de kostprijs van titanium onderdelen omlaag te brengen. Volgens Fives biedt de XT profiler die mogelijkheid. Een massieve geleiding en vijf spindels die robuust zijn uitgevoerd maken het mogelijk om een hoge verspaanvolume te genereren op een duurzame basis. Fives verwacht dat het volume van 1638.7 cm3/min nog verder omhoog kan wanneer gebruik wordt gemaakt van hogedrukkoeling. De XT profiler is een portaalmachine met een frame dat over een hoge stijfheid beschikt. De A- en B-as van elke spindel kunnen individueel gekalibreerd worden om de nauwkeurigheid te verbeteren. Bovendien kunnen beide assen van elke spindel ± 30o zwenken. De machine heeft een bereik van 3800 mm x 711 mm (Y x Z). De machine is uitgerust met vijf spindels met ieders een vermogen van 52 kW, een koppel van 2523 Nm en een maximale snelheid van 3500 min-1. Het grootste voordeel zit hem in de vijf spindels. In dezelfde cyclus tijd bewerkt de XT profiler vijf werkstukken waar een andere machine er slechts één bewerkt.

De Cincinnati XT Profiler kan tot 100 in3/min (omgerekend 1638.7 cm3/min) verspanen
De Cincinnati XT Profiler kan tot 100 in3/min (omgerekend 1638.7 cm3/min) verspanen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven