Fitweld alternatief voor MMA-hechtlassen • Metaal Magazine
Nieuws

Fitweld alternatief voor MMA-hechtlassen

Kemppi Oy, fabrikant van lasapparatuur in Lahti (Finland) lanceert de FitWeld 300. Het is een nieuw, compact MIG-/MAG-lasapparaat met tot 57% besparing op het aansluitvermogen vergeleken met traditioneel MMA-lassen.

De compacte, lichtgewicht 3-fasen 400V 50/60Hz FitWeld300 werd ontworpen als vervangend apparaat voor MMA-hechtlassen en lassen. Hiermee kan de MMA-las­snelheid verdubbeld worden, wat ideaal is voor toepassingen in de scheepsbouw en de zware machinebouw.

Het apparaat beschikt over een maximale stroomsterkte van 300A bij een procentuele inschakelduur van 20%  en kan worden toegepast voor het lassen van massieve en  gevulde draden evenals roestvaststaal  en aluminium draden van 0.8 mm tot 1.2 mm.

 

Het apparaat heeft een geprogrammeerde  boogontsteking die de lasspatten  tot een minimum reduceert, de  wiredrive reageert direct en snel op het bedienen van de pistoolschakelaar , de gasguard verhindert het lassen automatisch als er geen beschermgas is, of wanneer de machine per ongeluk niet op het gas aangesloten is, en de ingebouwde verlichting voorziet de lasser voorziet van een helder wit LED licht bij het vervangen van de draadhaspel en bij het instellen van diverse parameters.

 

Eenvoudig

Andere eigenschappen van de Fitweld zijn een eenvoudig bedieningspaneel voor het instellen van het voltage en de draadsnelheid, een 2T/4T selectie, stevige handgrepen, ingebouwde draadspoelhouder, instelling voor beschermgas en eenvoudige omwisseling van de polariteit, waardoor  lassen met negatieve polariteit voor bijvoorbeeld gasloze draad mogelijk is; dit alles geeft  het apparaat een enorm groot en divers toepassingsgebied, de eenvoud en de hoge veiligheid staan bij dit ontwerp voorop.

 

Alternatief voor MMA

MMA is al lange tijd het traditionele proces voor hechtlassen in de zware industrie. Maar het gaat gepaard met hogere arbeidskosten vanwege de lage lassnelheden vergeleken met MIG/MAG-hechtlassen en de aanvloeiings problemen indien men met het MIG/MAG-proces over een elektrodehecht moet lassen. Het stroomverbruik van traditionele MMA-apparaten kan het stroomverbruik van huidige MIG/MAG-apparatuur aanzienlijk te boven gaan.

Deze nieuwe  serie MIG-/MAG-machines geven mede dankzij het stabiele booggedrag een minimale hoeveelheid lasrook.

 FitWeld_AD213NL_0838.pdf

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven