Finn-Power onbemand bij Steel Company • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Finn-Power onbemand bij Steel Company

The Steel Company, een toeleverancier van plaatdelen, investeerde eind vorig jaar in een LPE 6 plaatbewerkingscentrum van Prima Finn-Power. De machine, die zowel ponsnibbel- als laserbewerkingen uitvoert, is dankzij automatisering 24 uur per etmaal, zeven dagen per week inzetbaar.

In de machine van The Steel Company worden de plaatdelen via een wisselsysteem aan de machine toegevoerd. Samen met het geïntegreerde lasersnijstation biedt de LPE 6 zo de mogelijkheid om ook complexe plaatdelen compleet te bewerken. Na het uitsnijden van de plaatdelen worden ze in bakken onder de machine verzameld of overgebracht naar een van de stapelposities naast de bewerkingsruimte. De combimachine vervangt twee afzonderlijke machines voor het ponsen en lasersnijden.

 

Finn power

De bewerkingsruimte van de machine. Links van de lasereenheid bevindt zich de gereedschaprevolver; op de voorgrond zijn de luiken voor de afvoer van kleinere producten zichtbaar, grotere producten worden met de transporteur rechts naar een van de stapelposities overgebracht (foto’s: Finn-Power)

 

Energieverbruik

De LPE 6 combimachine is efficiënt gelet op het energieverbruik. De afremmingsenergie van de assen wordt gebruikt voor de volgende beweging. Ook de 2,5 kW slab-laser is energiezuinig: de snijsnelheden zijn volgens Finn-Power hoger dan haalbaar met een 3 kW conventionele laser en door de diffusiekoeling wordt in de standby stand extreem weinig stroom verbruikt. De video toont een lasercombi van Finn-Power in actie.

 

  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven