Finale 'Nationale Laswedstrijden' • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Finale ‘Nationale Laswedstrijden’

Jonge lassers uit heel Nederland strijden om de titel ‘beste vmbo lasser van het jaar 2018’ tijdens de finale op donderdag 29 maart in Nieuwegein. De landelijke laswedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Lastechiek (NIL).

De voorrondes zijn begin maart gehouden bij diverse vmbo’s in het land. In de finale staan de 15 beste lassers uit de voorrondes. Hiervan komen 10 kandidaten uit in de categorie MAG-lassen en 5 kandidaten in de categorie TIG-lassen. In de voorrondes is slechts één BMBE-lasser doorgegaan.

Finale bij Tech College

De finale van de Nederlandse Laswedstrijden vindt op donderdag 29 maart plaats op de Tech Campus van ROC Midden Nederland in Nieuwegein. De finalewerkstukken voor de leerlingen zijn ontworpen door de wedstrijdorganisatie, het NIL.

De opdracht voor de finale van dit jaar bevat weer alle aspecten die een toplasser op niveau 1 moet beheersen. De prestaties van de leerlingen worden door erkende examinatoren van het NIL, Wim Knoop en Theo van Eck, beoordeeld volgens de geldende NEN en ISO norm.

Kennismaken met verbindingstechniek

Het NIL organiseert, samen met de regionale lasgroepen, de laswedstrijden omdat zij het belangrijk vindt dat jongeren op een boeiende manier kennis maken met de verbindingstechniek en zo eerder zullen kiezen voor een opleiding in de metaal, en specifiek op het gebied van lassen.

“We hopen op veel aandacht van de media, want de branche staat te springen om jong talent”, zegt Yvonne Olgers van het NIL. Peter Brouwer, afdelingsmanager van Tech College: “ Wij ondersteunen dit initiatief van harte en werken graag mee aan de ontwikkeling van nieuw lastalent.”

Twee prijswinnaars

Aan het einde van de dag komen er twee winnaars uit de bus; één MAG- en één TIG-lasser. De winnaars ontvangen naast de titel en de beker een mooi cadeau, mede mogelijk gemaakt door sponsoren Empatec, 3M en Certilas/Ceweld. De prijsuitreiking is om 15.00 uur, gevolgd door een afsluitende borrel.

Voor de meereizende begeleiders en de kandidaten wordt deze dag een interessant nevenprogramma georganiseerd. Hierin onder meer een presentatie van 3M over veilig werken en een excursie naar Verstegen Grijpers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven